Alaaf Alaaf Alaaf!!! Prins Joey en prinses Zoë openden enthousiast ons knallend carnavalsfeestje. Volop polonaise, iedereen top verkleedt. De Meerkoetelaars brachten ons een bezoek waardoor de stemming er nog meer in kwam. Uit iedere groep was er een fantastisch Titus Got Talent optreden. De werksters Bep en Truus jureerden en hadden bij iedere act een hilarisch woordje. We kijken terug op een kei gezellig feestje!

Vandaag kwamen onderzoekers Rilly en Gilly op bezoek. Via onderzoeksvragen kwamen ze erachter wie Prins en Prinses carnaval van de Titus zou worden. Prins 2018 Joey en Prinses Zoë. De dansmariekes gaven een prachtige show. Nu op naar het carnavalsfestijn. Alaaf, alaaf, alaaf.

Je hoort timmeren, zagen en plakken, je ziet maskers van papier maché, gekke koppen die geschilderd of gestempeld zijn! Carnavals maskers borduren én naaien tot een mooi kussen, maskers van klei. Papieren pruiken op gekke gezichten.........Zelfs een groot schilderij van prins Carnaval!!! We komen aardig in te stemming..........!!! Vrijdag 2 februari is het hard werken om de knutsels af te maken, en dat gaat vast lukken mét zoveel enthousiaste hulp van ouders en grootouders of zelfs een oud collega!! Vanaf maandag 5 februari kunt u de tentoonstelling bekijken in de vide bij groep 4 en 5 óf in de groep waar uw kind inzit!! Dan op......naar het Carnavals feest!!!

St. Nicolaas op de Titus.

Drie vrijdagochtenden, 6-13 en 20 oktober 2017 waren de eerste Crea ochtenden!! Wat zijn de kinderen allemaal hard aan het werk!! Het enthousiasme spat er vanaf af!! Wat zijn ze allemaal aan het maken? Nou, n.a.v. de Kinderboekenweek, natuurlijk allemaal MONSTERS!!! GRRR!! Monsters van klei, papier, stof en draad(geborduurd, hout en papier maché, geschilderd, gebeeldhouwd , geweven, gedrukt met inkt van een lino snede, druktechnieken. Zoveel hulp van ouders en grootouders, het was weer gezellig druk! Ben u ook zo nieuwsgierig? , vanaf maandag 30 oktober kunt u de Tentoonstelling bezoeken bij de vide (kapstokken van groep 4) boven!! én ook in de groepen zelf staan de werkjes om bewonderd te worden!! Veel plezier! Bekijk de foto's maar!!

Fenna van der Ploeg heeft de voorleeswedstrijd gewonnen! Gefeliciteerd Fenna. We wensen je succes bij de volgende ronde.

Eindelijk weten we hoeveel geld er met de sponsorloop is opgehaald voor Jantje Beton en Stichting Koeteltuin. Dinsdag 18 juli is dit bekend gemaakt in de grote gymzaal!. Alle kinderen hebben zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen en zoveel mogelijk rondjes te lopen tijdens de sponsorloop die op 4 juli gehouden werd. En deze inzet bleek de moeite waard, wat is er veel opgehaald! Jolien Zwartveld heeft namens Stichting Koeteltuin een cheque met de helft van het bedrag in ontvangst genomen. De andere helft wordt naar Jantje Beton overgemaakt. Als dank hebben alle kinderen van Jantje Beton een armbandje gekregen! Ter afsluiting dansten we nog één keer de Okido met juf Michella!

De kleutergroepen zijn naar Sprookjeswonderland op schoolreisje geweest. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat zij op schoolreisje gingen. Spannend hoor! De kinderen hebben duidelijk genoten!! Het was een mooie dag! Alle hulpouders bedankt!

Met de groepen 3 t/m 7 zijn we op schoolreisje geweest naar Duinrell. Vol enthousiasme stapten alle kinderen 's morgens de bussen in. In de bussen werd gezellig gezongen. Eenmaal aangekomen bij Duinrell kon de dag écht beginnen! Er was van alles te doen. Alle kinderen genoten zichtbaar. En wat hadden we mooi weer... Een prachtige dag om op terug te kijken. Alle hulpouders bedankt!!

Vandaag nam juf Marijke afscheid van onze school. Vanaf maandag 29 mei is zij directeur op de Trimaran in Den Helder. Juf Irene is weer terug bij ons op school. Haar zwangerschapsverlof zit erop. Welkom terug juf Irene! Juf Marijke kwam vanmorgen langs alle klassen om afscheid te nemen. Ze had voor iedereen wat lekkers mee. Vervolgens hadden wij ons allen verzameld in de speelzaal. Dit was een verrassing voor juf Marijke! We hebben haar toegezongen en bedankt voor haar inzet bij ons op school. We vonden het allemaal erg fijn dat ze bij ons was en vooral jammer dat ze nu weg gaat. Met de hele school hebben we een afscheidscadeau voor haar gemaakt; een zon! We wensen juf Marijke een zonnige toekomst en veel succes op de Trimaran!

Het thema van de paasviering 2017 ging over het opstaan voor een ander. De leerlingen hebben geleerd dat het waardevol is om voor iemand op te staan en zo iemand te helpen.

Na het Koningsontbijt verzamelden wij ons op het plein om samen met de Peppel en Wegwijzer op weg te gaan richting de sportvelden van Flevo. Daar aangekomen stonden de hulpouders al klaar bij de spellen. Na een welkom van juf Michella gingen we van start met de Opwarming, dit was het lied: Okido met bijbehorende dans! De kinderen van alle drie de scholen van groep 5 t/m 8 waren gemixt en zo ontstonden er 26 groepjes. Alle kinderen hadden een nummer op hun hand en zo konden ze de groepsleiders, die met een nummer op een stok mee hadden, snel vinden. Er werd fanatiek gesport! En de kinderen hebben echt niet stil gezeten, oh ja even, bij de pauze...en vooral die met chips was wel heel erg leuk, want dan kon je nog op die opblaasband zitten van het Boarding Footbalspel. Terug in de klas, hoorden we nieuwe vriendschappen, en de kinderen vonden het leuk zo door elkaar! Fijn dat we veel blije gezichten hebben gezien! En de ouders die geholpen hebben kregen een groot applaus, bedankt voor uw hulp!! We kunnen niet zonder! Daar zou onze koning trots op zijn!

Woensdag 19 april werkten alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 zich in het zweet op de sportdag. Eerst even warm worden met juf Michella en de 'Okido'... En daarna: Van voetbal tot tikkertje en van touwtrekken tot estafette lopen... De kinderen waren de hele ochtend actief bezig! Gelukkig was er tussendoor ook tijd voor wat lekkers en om even bij te komen. Alle hulpouders: heel erg bedankt!