De laatste sessie crea ochtenden is weer van start gegaan. Allemaal enthousiaste kinderen die voor het thema Vakantie, allemaal zeedieren gaan maken van klei, hout en papier maché. Ook worden er vakantie tekeningen omgezet in borduurwerkjes én maakt de bovenbouw een echte strandtas van een oud t-shirt!! De onderbouw maakt vissen van beeldhouwersschuim, en ook veel mooie schildertekeningen worden gemaakt. En niet te vergeten, de grote schilderijen van de bovenbouw. Volop gezelligheid en werklust!! En dan straks de mooie tentoonstelling die vanaf maandag 25 juni in de vide van groep 4/5 te bewonderen is!! Wiens werkje zal er dit keer in staan??

Dinsdag 8 mei is groep 1 t/m 7 op schoolreisje geweest. Groep 1, 2 en 3 ging naar de Goudvis in Sint Maartensvlotbrug. Groep 4, 5, 6 en 7 waren naar de Linnaeushof in Heemstede. Het was een mooie dag met veel zon. De waterspeeltuin in de Linnaeushof is goed gebruikt. De kinderen kijken terug op een prachtig schoolreisje!

Op woensdag 18 april sporten we met de hele Brede School op de sportvelden van Flevo. De onderbouw en de bovenbouw spelen apart van elkaar verschillende (sport)spelletjes tegen elkaar. Tussendoor is er tijd voor een (gezonde) snack en wat drinken. Al met al een heerlijk zonnige en sportieve ochtend zo met elkaar! Alle begeleiders en hulpouders bedankt voor jullie inzet!

Alaaf Alaaf Alaaf!!! Prins Joey en prinses Zoë openden enthousiast ons knallend carnavalsfeestje. Volop polonaise, iedereen top verkleedt. De Meerkoetelaars brachten ons een bezoek waardoor de stemming er nog meer in kwam. Uit iedere groep was er een fantastisch Titus Got Talent optreden. De werksters Bep en Truus jureerden en hadden bij iedere act een hilarisch woordje. We kijken terug op een kei gezellig feestje!

Vandaag kwamen onderzoekers Rilly en Gilly op bezoek. Via onderzoeksvragen kwamen ze erachter wie Prins en Prinses carnaval van de Titus zou worden. Prins 2018 Joey en Prinses Zoë. De dansmariekes gaven een prachtige show. Nu op naar het carnavalsfestijn. Alaaf, alaaf, alaaf.

Je hoort timmeren, zagen en plakken, je ziet maskers van papier maché, gekke koppen die geschilderd of gestempeld zijn! Carnavals maskers borduren én naaien tot een mooi kussen, maskers van klei. Papieren pruiken op gekke gezichten.........Zelfs een groot schilderij van prins Carnaval!!! We komen aardig in te stemming..........!!! Vrijdag 2 februari is het hard werken om de knutsels af te maken, en dat gaat vast lukken mét zoveel enthousiaste hulp van ouders en grootouders of zelfs een oud collega!! Vanaf maandag 5 februari kunt u de tentoonstelling bekijken in de vide bij groep 4 en 5 óf in de groep waar uw kind inzit!! Dan op......naar het Carnavals feest!!!

St. Nicolaas op de Titus.

Drie vrijdagochtenden, 6-13 en 20 oktober 2017 waren de eerste Crea ochtenden!! Wat zijn de kinderen allemaal hard aan het werk!! Het enthousiasme spat er vanaf af!! Wat zijn ze allemaal aan het maken? Nou, n.a.v. de Kinderboekenweek, natuurlijk allemaal MONSTERS!!! GRRR!! Monsters van klei, papier, stof en draad(geborduurd, hout en papier maché, geschilderd, gebeeldhouwd , geweven, gedrukt met inkt van een lino snede, druktechnieken. Zoveel hulp van ouders en grootouders, het was weer gezellig druk! Ben u ook zo nieuwsgierig? , vanaf maandag 30 oktober kunt u de Tentoonstelling bezoeken bij de vide (kapstokken van groep 4) boven!! én ook in de groepen zelf staan de werkjes om bewonderd te worden!! Veel plezier! Bekijk de foto's maar!!

Fenna van der Ploeg heeft de voorleeswedstrijd gewonnen! Gefeliciteerd Fenna. We wensen je succes bij de volgende ronde.

Eindelijk weten we hoeveel geld er met de sponsorloop is opgehaald voor Jantje Beton en Stichting Koeteltuin. Dinsdag 18 juli is dit bekend gemaakt in de grote gymzaal!. Alle kinderen hebben zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen en zoveel mogelijk rondjes te lopen tijdens de sponsorloop die op 4 juli gehouden werd. En deze inzet bleek de moeite waard, wat is er veel opgehaald! Jolien Zwartveld heeft namens Stichting Koeteltuin een cheque met de helft van het bedrag in ontvangst genomen. De andere helft wordt naar Jantje Beton overgemaakt. Als dank hebben alle kinderen van Jantje Beton een armbandje gekregen! Ter afsluiting dansten we nog één keer de Okido met juf Michella!