arrow-intranet-overlay.png
RKBS Titus Brandsma  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png Icon-hat.png
Crea ochtenden

Drie vrijdagochtenden, 6-13 en 20 oktober 2017 waren de eerste Crea ochtenden!! Wat zijn de kinderen allemaal hard aan het werk!! Het enthousiasme spat er vanaf af!! Wat zijn ze allemaal aan het maken? Nou, n.a.v. de Kinderboekenweek, natuurlijk allemaal MONSTERS!!! GRRR!! Monsters van klei, papier, stof en draad(geborduurd, hout en papier maché, geschilderd, gebeeldhouwd , geweven, gedrukt met inkt van een lino snede, druktechnieken. Zoveel hulp van ouders en grootouders, het was weer gezellig druk! Ben u ook zo nieuwsgierig? , vanaf maandag 30 oktober kunt u de Tentoonstelling bezoeken bij de vide (kapstokken van groep 4) boven!! én ook in de groepen zelf staan de werkjes om bewonderd te worden!! Veel plezier! Bekijk de foto's maar!!

Voorleeswedstrijd

Fenna van der Ploeg heeft de voorleeswedstrijd gewonnen! Gefeliciteerd Fenna. We wensen je succes bij de volgende ronde.

Start schooljaar

Opbrengst sponsorloop

Eindelijk weten we hoeveel geld er met de sponsorloop is opgehaald voor Jantje Beton en Stichting Koeteltuin. Dinsdag 18 juli is dit bekend gemaakt in de grote gymzaal!. Alle kinderen hebben zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen en zoveel mogelijk rondjes te lopen tijdens de sponsorloop die op 4 juli gehouden werd. En deze inzet bleek de moeite waard, wat is er veel opgehaald! Jolien Zwartveld heeft namens Stichting Koeteltuin een cheque met de helft van het bedrag in ontvangst genomen. De andere helft wordt naar Jantje Beton overgemaakt. Als dank hebben alle kinderen van Jantje Beton een armbandje gekregen! Ter afsluiting dansten we nog één keer de Okido met juf Michella!

Schoolreisje naar Sprookjeswonderland

De kleutergroepen zijn naar Sprookjeswonderland op schoolreisje geweest. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat zij op schoolreisje gingen. Spannend hoor! De kinderen hebben duidelijk genoten!! Het was een mooie dag! Alle hulpouders bedankt!

Schoolreisje naar Duinrell

Met de groepen 3 t/m 7 zijn we op schoolreisje geweest naar Duinrell. Vol enthousiasme stapten alle kinderen 's morgens de bussen in. In de bussen werd gezellig gezongen. Eenmaal aangekomen bij Duinrell kon de dag écht beginnen! Er was van alles te doen. Alle kinderen genoten zichtbaar. En wat hadden we mooi weer... Een prachtige dag om op terug te kijken. Alle hulpouders bedankt!!

Afscheid juf Marijke

Vandaag nam juf Marijke afscheid van onze school. Vanaf maandag 29 mei is zij directeur op de Trimaran in Den Helder. Juf Irene is weer terug bij ons op school. Haar zwangerschapsverlof zit erop. Welkom terug juf Irene! Juf Marijke kwam vanmorgen langs alle klassen om afscheid te nemen. Ze had voor iedereen wat lekkers mee. Vervolgens hadden wij ons allen verzameld in de speelzaal. Dit was een verrassing voor juf Marijke! We hebben haar toegezongen en bedankt voor haar inzet bij ons op school. We vonden het allemaal erg fijn dat ze bij ons was en vooral jammer dat ze nu weg gaat. Met de hele school hebben we een afscheidscadeau voor haar gemaakt; een zon! We wensen juf Marijke een zonnige toekomst en veel succes op de Trimaran!

Paasviering

Het thema van de paasviering 2017 ging over het opstaan voor een ander. De leerlingen hebben geleerd dat het waardevol is om voor iemand op te staan en zo iemand te helpen.

Sportdag bovenbouw

Na het Koningsontbijt verzamelden wij ons op het plein om samen met de Peppel en Wegwijzer op weg te gaan richting de sportvelden van Flevo. Daar aangekomen stonden de hulpouders al klaar bij de spellen. Na een welkom van juf Michella gingen we van start met de Opwarming, dit was het lied: Okido met bijbehorende dans! De kinderen van alle drie de scholen van groep 5 t/m 8 waren gemixt en zo ontstonden er 26 groepjes. Alle kinderen hadden een nummer op hun hand en zo konden ze de groepsleiders, die met een nummer op een stok mee hadden, snel vinden. Er werd fanatiek gesport! En de kinderen hebben echt niet stil gezeten, oh ja even, bij de pauze...en vooral die met chips was wel heel erg leuk, want dan kon je nog op die opblaasband zitten van het Boarding Footbalspel. Terug in de klas, hoorden we nieuwe vriendschappen, en de kinderen vonden het leuk zo door elkaar! Fijn dat we veel blije gezichten hebben gezien! En de ouders die geholpen hebben kregen een groot applaus, bedankt voor uw hulp!! We kunnen niet zonder! Daar zou onze koning trots op zijn!

Sportdag onderbouw

Woensdag 19 april werkten alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 zich in het zweet op de sportdag. Eerst even warm worden met juf Michella en de 'Okido'... En daarna: Van voetbal tot tikkertje en van touwtrekken tot estafette lopen... De kinderen waren de hele ochtend actief bezig! Gelukkig was er tussendoor ook tijd voor wat lekkers en om even bij te komen. Alle hulpouders: heel erg bedankt!

Carnaval op de Titus

Het was weer een geweldig spektakel. Alaaf, Alaaf, Alaaf

Bekendmaking prins en prinses

13 Februari bekendmaking van de prins en prinses. Kra kra de kraai en Roekoe de tortelduif poepen een feestelijk ei. Wanneer het ei wordt doorgeprikt weten we dat Twan prins Carnaval is en Brit de prinses. De dansmariekes laten een wervelende dans zien. Ook de winnaars van de "Titus got talent" worden bekend gemaakt. Op naar ons groot carnavalsfeest. Alaaf.

Voorstellen prins Carnaval

Prins Rapido van de Meerkoetelaars komt speciaal aan alle kleuters van de Peppel, Wegwijzer en de Titus (ook onze groep 3) een kennismakingsbezoekje brengen. Als ontvangst hebben we van iedere school 3 jeugdprinsen en hofdames en oefenen we uit volle borst Alaaf. De prins vertelt over zijn kleding raad van Elf, hofdames etc. Daarna sluiten we het bezoek af met een gezellige polonaise.

Crea ochtend

Vanaf 3 februari zijn de kinderen van groep 3 t/m 8 bezig met het maken van Maskers. Het thema voor deze tweede sessie van Crea ochtenden is Carnaval. Met allerlei materialen en technieken zie je de kinderen Maskers maken. Maskers van houten blokjes, stokjes, Maskers borduren én zelfs een masker van stof waar lappen op genaaid worden. Appliceren heet dat met een moeilijk woord. Van klei worden de gekste maskers gemaakt. De papieren maskers hebben fantastische pruiken, wat kun je veel vormen bedenken met papier!! En niet te vergeten papier maché, waar de maskers en koppen van de echte Carnaval ook vaak van gemaakt worden!! Papier maché om een ballon of een kop op een fles!! Dan nog lino snedes en afdrukken en andere druktechnieken. Bij weven worden gekke poppetjes gemaakt. De resultaten zullen straks te zien zijn in de rode Kunstkasten én in de klassen! De begeleiding van de groepjes was ook weer TOP, namens alle kinderen bedankt voor alle hulp; moeders en oma's! Het was weer super gezellig!!